Siirry pääsisältöön

Aluveden ratsastuskoulun yleisleiri 2013 1/2

Eilen illalla kotiuduttiin joskus kuudenaikoihin, toista tuntia meni taas matkaan. Nyt ajattelin kirjoittaa teille leiristä postauksen, toivottavasti jaksatte lukea ja kiinnostus säilyy loppuun asti. Kertokaa kommenttia mitä pidätte tästä postauksesta!

Leiri alkoi virallisesti maanantaina, mutta leiripaikaan saavuttiin jo sunnuntai iltana. Perillä otettiin ensinmäiseksi Remi kopista ulos. Pian Hiltsu tulikin parkkipaikalle tervehtimään ja ohjas mua viemään Remin talliin ja se majoitettiin karsinaan pesukarsinan viereen. Remi oli heti melko rauhallinen, antoi ottaa hyvin kulkkarit jalasta pois. Sen jälkeen Remi haisteli karsinaansa ja ruokakipot. Sitten kannettiin vielä Remin tavarat, satula vietiin satulahuoneeseen telineeseen. Riimu ja naru, suitset, harjat suojat ja satulahuovat jäteettiin naulaan ja kassiin oven eteen.


Vikellettiin sukat jalssa... :D

Piia pääsi kameraan käsiksi!



Sitten vietiin iskän avustuksella mun ja Piian laukut leirimökkiin, sitten meillä olikin iltapala ja palaveri. Missä jaettiin hoitsut ja vähän esiteltiin itseämme. No Mulla oli tietysti Remi hoitsuna, mutta koska meitä oli 24 leiriläistä kaikille ei riittänyt omaan hoitsua niin Piia sitten hoiti Remiä mun kans. Sen jälkeen olikin aika mennä nukkumaan ja hiljaisuus oli 11.00. Mutta minä ja Piia taidettiin valvoa myöhemäksi...

Maanantai aamuna aamupala oli vartin yli kahdeksan ja sen jälkeen kaikkien piti mennä harjaamaan hoitsunsa. Leirillä oli sellainen juttu että joka aamu jokainen harjaa hoitsunsa, mutta ratsastaja itse satuloi ja suitsii ja laittaa tarvittavat suojat. No kun saatiin Piian kans harjattua Remi sainkin jatkaa laittamalla sille suojta ja satulan ja suitset.











Meillä oli Kaisan koulutunti maneesissa, ja onneksi oli maneesissa muuten oltais kastuttu. Mentiin ihan perus juttuja, voltteja käynissä ja ravissa, samoin ympyröitä ja laukassakin ympyröitä ja siirtymisiä. Oli tosi kiva tunti. Remi menin hienosti ja oli kiva :) Kun kaikki tunnit oli pidetty vietiin hepat pihalle. Remi pääsi laitumelle Hiltis shettiksen kanssa. Ja niistä tuli heti kaverit <3 Hevosten ulos viennin jälkeen meillä oli ruoka ja sen jälkeen mentiin maneesiin Hiltsun johdolla olemaan muutamaa tutustumisleikkiä.

Sen jälkeen olikin taas aika hakea hepat sisälle pihalta ja alkaa harjaamaan niitä tunnille. Nyt me päästiinkin maastoon ratsastamaan :) Maasto oli tosi kiva ja kivat maastot oli! Laukassa Remi teki ihan lopuksi kun himmattiin jotain pikku pomppuja...? Ja väisti yhtä vesilätäkköä aika reilusti, hehe! Niin ja sitten se vielä hirnui  asuntovaunulle. Kun oltiin maastossa paistoi aurinko, mutta yht'äkkiä rupes satamaan ja satoi sen verran että kastuttiin ja sitten paistoi taas aurinko.

Illalla meillä oli teoriassa vikellystä, se oli ihan hauskaa, vaikkei mun laji olekkaan. Sitten illalla oli iltapala ja hiljaisuus oli 22.30 mutta mun ja Piian valvomiset meni taas myöhemmäksi. :)

Tiistaina aamupala oli samaan aikaan kun eilenkin, ja meillä oli puuroa aamupalaksi. Sen jälkeen oli taas vuorossa hoitsujen harjaus ja satulointi. Meillä oli ekatunti maneesissa, se oli Kaisan puomitunti. Tehtävä oli kivaa ja Remi oli reipas. Kerran kun tultiin korotetuille puomeille Remi unohti toisen takajaloistaan ja veti sillä puomin mukaansa. Sitä Remi vähän pelästyi ja me käveltiin hetken ja mentiin sitten viimmeisenä uudestaan ja pikkaisenko hyvin Remi korjas ja tuli puomit hienosti :D

Tunnin jälkeen heoat pääsi pihalle ja meillä oli ruoka. Ruuan jälkeen meillä oli teoriaa, teoriassa meillä oli varusteiden puhdistusta. Se menikin ihan kivasti kun me Piian kans yhdes puhdistettiin Remin varusteet. Teorian jälkeen meillä oli hetken vapaata ja sen jälkeen olikin aika hakee hepat sisälle ja ruveta laittamaan  niitä tunnille.








Remin karsinan ovi näytti tältä

Nyt meillä oli vuorossa hevosten uittoa. Minä menin Remillä, ensin mentii pöyrätietä pitkin ja sitä mennessä Remi säikähti rekkaa... Sitten ravattiin 66:n ylitse ja jatkettiin pienempää asvalttitietä. Sitä mennessä me mentiin Remin kas ojan yli mettään kun se pelkäs edestä tulevaa autoa. Takaa tulevat autot se otti paremmin. Veteen Remi meni hienostikkin ja uitiin monta pikku pätkää :) takaisin tulleesa ei tainnut tulla muita autoja takaa kun tallin oma.

Kun päästiin tallille takaisin hepat oli jo kuivia :) Tallissa harjattiin hevoset ja mentiin kuivien vaatteiden vaihdon kautta syömään. Ruuan jälkeen kun osa leiriläisistä halusi menna uimaan niin ne jotka ei halunnut joutu tekemään esiteksen missä oli tietyjä asioita, mm. Hiltsin ja/tai Kaisan pitämässä tuntia, Waldon, Reetun, kenttäratsastusta, vikellystä, Tarja Halosen ja laulun. Kun uimasta tuliat tuli oli vuorossa meidän esitys ja sen jälkeen iltapala ja nukkumaan meno.

Kirjoitan keskiviikosta ja torstaista erikseen, ettei tuu liian pitkää postausta kun tässä on nämä kuvatkin vielä ;D En ole mukannut yhtään tämän postauksen kuvia!








Kommentit

  1. millainen leiri oli? millaisia hiltsu ja kaisa olivat? oliko opetus millainen? oliko opetus kauhean ankara? tuliko sulle tilannetta ettet osaisi tehdä jotain? jännititkö leirille menoa? suositteletko alavuden ratsastuskoulua muille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leiri oli tooosi kiva :D Hiltsu ja Kaisa oli molemmat tosi kivoja ja niitten tunneilla oli kiva olla. Opetus oli hyvää ja tarpeeksi vaativaa. Mutta kun katsoi nuorempien ja osaamattomien ratsastajan tunteja niin mitään ei ollut pakko tehdä jos ei uskaltanut. Ei opetus ollut ankaraa. Ei mulle oikeestaan tullut tilanteita että en osannut jotain. Jotain pientä epävarmuutta mihin sai apua heti kysymällä. Vähän jännitin leirille menoa, että millaienn paikka on ja miten Remi käyttäytyy :) Suosittelen, menkää sinne vaan! :D

      Poista
  2. oliko sielä pakko vikeltää? meinaatko mennä ensivuonnakin sinne?
    mitä teet kun hyppäät esteitä? siis kaikki laukan säätelemiset jne, mulla vähän ongelmia siinä....
    eikös se ole niin jos tulee sarjalle kielto, pitää hypätä koko sarja uudestaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meistä kaikki ainakin vikelsi, muttei siellä varmasti oo pakko jos ei halua, mutta kannattaa koska se oli kivaa :D
      Mahdollisuuksien mukaan meen kylllä ens vuonnakin, en nyt vielä varmaksi tiedä. Haluaisin ainakin mennä!
      Remillä teen jotain puolipidätettä ja pohjetta että se olis hyvin hereillä. En mä osaa selittää, kysy opettajaltas, sen pitäs neuvoo!
      Jos kieltää sarjalle pitää hypätä koko sarja uudestaan, on se niin!

      Poista
  3. Hyvä postaus! Tykkäsin paljon ♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik